Tomatenrisotto met gehaktballetjes

Vandaag op het menu staat een heerlijke tomatenrisotto met gehaktballetjes. Genieten!

Voor 4 personen

Voor de tomatenrisotto

Ingrediënten:

  • 300 g risottorijst   
  • 2 sjalotjes
  • 2 tenen knoflook
  • handje verse basilicum
  • 4 eetl. olijfolie
  • scheutje droge witte wijn
  • 650 ml warme groentebouillon
  • 500 g cherrytomaatjes aan tak
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 650 ml Tomato Frito saus of tomatensaus  

 

Bereiding:

Verwarm de oven op 200 graden. Snipper de sjalotten en knoflook. Fruit deze aan in een pan met een eetlepel olie. Voeg de risottorijst toe er bak 3 minuutjes mee.

Blus af met de witte wijn. Wacht tot de wijn is opgenomen en voeg dan de tomatensaus toe en een soeplepel bouillon en roer af en toe door. Doe ondertussen de cherrytomaatjes in een ovenschaal, besprenkel met een beetje olie en bestrooi met een snufje peper en zout en rooster ze 15 minuutjes in de oven.

Als de tomatensaus en de eerste schep bouillon is opgenomen, voeg dan de volgende lepel bouillon toe. Kook de risotto in totaal ca. 20 à 25 minuten maar proef/check tussendoor of de risotto gaar is. Zorg dat ze lekker zacht zijn, maar wel met een kleine bite vanbinnen. Het kan zijn dat je iets van de bouillon overhoudt of tekortkomt, dit kun je invriezen.

Rasp de Parmezaanse kaas en roer door de risotto. Roer op het laatst nog een paar blaadjes basilicum erdoor. Schep de risotto op de borden en verdeel de gehaktballetjes en leg al laatst de geroosterde tomaatjes erbij en garneer met basilicum.

 

Voor de gehaktballetjes

Ingrediënten:

  • 300 g rundergehakt
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 1 ei
  • 2 eetl. paneermeel
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • zwarte peper en zeezout  

 

Bereiding:

Meng het gehakt met de Parmezaanse kaas, de knoflook, het ei, het paneermeel en een beetje peper en zout.

Rol kleine balletjes van het gehakt. Smelt vervolgens de roomboter in een hapjespan en bak dan de balletjes tot ze rondom bruin zijn. Haal daarna de balletjes uit de pan en zet apart.

Liever vegetarisch? Laat de gehaktballetjes weg en gebruik burrata of mozzarella!    

Meer lekkere recepten