Halloumi salade en courgette halloumi fritters

Bibi en London gaan vandaag aan de slag met halloumi. Wat is het en wat kun je ermee?

Courgette en halloumi fritters

Ingrediënten:

  • 1 courgette
  • ½ blok halloumi (115 gram) 
  • bos dille, fijngehakt
  • 50 gram bloem 
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 ei   

Tzatziki:

  • 4 eetlepel dikke (Griekse of Turkse) yoghurt
  • ¼ komkommer, geraspt
  • 1 teen knoflook, fijngehakt 
  • 1 handje verse munt, fijngehakt 
  • 1 handje verse dille, fijngehakt
  • sap van ½ citroen  
  • scheutje extra vierge olijfolie

Bereiding:
Begin met het raspen van de courgette. Leg de geraspte courgette in een kom en bestrooi met zout. Het zout zorgt ervoor dat het vocht uit de courgette trekt en je fritters steviger worden. Laat 20 minuten staan.  

Rasp intussen de halloumi en snijd de dille fijn. Doe deze vast in een andere kom. Maak de tzatziki door alle ingrediënten door elkaar te mengen.   

Knijp de courgette met je handen fijn om er de laatste resten water uit te krijgen. Meng de courgette met de halloumi en dille. Voeg de bloem, bakpoeder en het eitje toe en breng op smaak met peper en zout.  

Zorg dat je een stevig beslag krijgt, voeg zo nodig een beetje extra bloem toe.  Verwarm een grote koekenpan met flink wat zonnebloemolie. Je hoeft niet te frituren, maar bak wel in genoeg olie.  

Vorm een fritter door wat beslag met een grote lepel te pakken. Laat, door middel van een andere lepel, de fritter zakken in een koekenpan met olie. Zo maak je ook direct je vorm. Bak de fritter aan beiden kanten goudbruin. Serveer met de tzatziki.

 

Salade met gegrilde halloumi en perzik

 

Ingrediënten: 

  • 4 stuks perzik
  • 225 gram halloumi
  • 150 gram mix van rucola en veldsla
  • 250 gram cherrytomaten, mix geel en rood
  • 7 snack komkommers
  • 1 rode ui
  • 2 eetlepel balsamico stroop
  • handje geroosterde pecannoten    

Dressing:

  • 4 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepel balsamico
  • 2 eetlepel honing
  • 2 eetlepel limoensap
  • zwarte peper en zeezout    

Bereiding:

Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar en besprenkel de halloumi salade hiermee. Was daarna de perziken en halveer ze. Verwijder de pit en snijd ze vervolgens in parten.  

Snijd de halloumi in plakken. Laat een grillpan goed heet worden en leg de perziken en halloumi in de grillpan en grill ze aan beide kanten goudbruin.  

Verdeel de sla over een grote schaal. Halveer de cherrytomaten, snijd de komkommers in plakjes en de rode ui in halve ringen en verdeel dit over de salade.  

Leg de gegrilde perzik en halloumi op de salade. Maak de salade af met de dressing en geroosterde pecannoten. Smakelijk!  

Ontdek meer lekkere recepten