Frittata van Restjes

Het is zonde om de restjes van de dag ervoor weg te gooien. London gaat je laten zien hoe je dit kan gebruiken om frittata ervan te maken.

Frittata van Restjes

4 personen

Ingrediënten:

  • 50 g slamix
  • 15 g ansjovisfilet 
  • 100 g cherrytomaatjes
  • 100 g haricot verts
  • 20 g kappertjes
  • 200 g vastkokende aardappeltjes 
  • 30 ml olijfolie 
  • 1 eetl. Dijonmosterd
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • scheutje witte wijnazijn 
  • 40 g zwarte olijven
  • 200 g blik tonijn, op water basis
  • 5 eieren
  • verse basilicum
  • cayennepeper

Bereiding:
Warm de oven voor op 180°C.

Schil de aardappelen, snijd in stukjes en kook 8-10 minuten gaar in water met een beetje zout. Maak de haricoverts schoon en snijd door de helft. Kook 2 minuten beetgaar in kokend water met wat zout. Giet af en spoel koud. Klop eieren los met de mosterd. Kruid met cayennepeper en wat zout. Halveer de cherrytomaten. Rasp de Parmezaanse kaas.

Snijd de zwarte olijven in ringen en snijd de ansjovisfilets in stukken. Snijd de helft van de basilicum fijn. Meng cherrytomaten , zwarte olijven, stukjes ansjovis, haricoverts, aardappelen, uitgelekte tonijn, kappertjes en basilicum in een mengkom. Kruid eventueel met wat cayennepeper en zout.  

Smeer een bakvorm in met wat olijfolie. Verdeel de ingrediënten uit de mengkom over de bakvorm en giet het eimengsel erover. Bestrooi met de Parmezaanse kaas. Laat 12-15 minuten in de oven garen. Als je een grill stand hebt gebruik dan de laatste 2 minuten voor een mooi goudbruin korstje.

Meng de gemengde sla met de witte wijnazijn en olijfolie. Kruid met cayennepeper en zout. Werk de frittata af met de salade.