Recepten

Maaltijdsalade van makreel

Vandaag een gezonde maaltijd, namelijk deze maaltijdsalade van makreel!

Voor 4 personen 

Ingrediënten

  • 1/2 grote witte ui, halve dunne maantjes gesneden
  • 3 eetl. appelazijn
  • 450 g krielaardappelen
  • 2 gerookte makrelen
  • 5 plakjes ontbijtspek
  • 1 pak mesclun (slamix naar keus)
  • 2 eetl. fijngehakte dille
  • 1 eetl. fijngehakte bieslook

Voor de dressing

  • 1 eetl. Dijonmosterd 
  • 1 eetl. citroenhoning
  • 6 eetl. olijfolie

Bereiding:

Doe de ui in een kom, schenk de appelazijn erover en laat minstens 15 minuten staan. Roer af en toe om, dit is om de ui zachter te maken.

Kook de krieltjes in zout water tot ze gaar zijn, giet af en laat afkoelen. Snijd vervolgens de aardappelen in partjes en doe dit in een slakom.

Verwijder het vel van de makreel en haal het vlees van de graat (zorg dat er geen graatjes achterblijven). Maak stukjes van de vis en doe dit bij de aardappelen.

Snijd de spek in kleine stukjes en doe het spek in een pan met antiaanbaklaag, zo bakt het krokant. Laat de spek uitlekken op keukenpapier, nu kun je de spek bij de salade doen.

Doe de mosterd, citroenhoning, olijfolie en 3 eetlepels van de uienmarinade in een kommetje en klop tot een dressing.

Doe de ui en de mesclun bij de salade, meng alles grondig. Gebruik de helft van de dressing en doe dat bij de salade. Meng nog een keer en strooi er de dille over. Verdeel over de borden en serveer er de rest van de dressing apart bij. 

Tip: de krieltjes bakken is ook heel lekker.