Recepten

Minestrone

Vandaag in de uitzending maakte Ingrid samen met haar moeder Duitse tomatensoep. London maakt vandaag ook een heerlijk soepje, namelijk minestrone.

Ingrediënten:

4 a 6 personen

  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 150 g pancetta in fijne blokjes gesneden
  • 1 prei in fijne ringen gesneden en gewassen
  • 2 stengels bleekselderij, fijngesneden
  • 2 bospeentjes, in ronde plakjes gesneden
  • 5 takjes verse oregano
  • 1 eetl. Italiaanse kruidenmix
  • 75 g pasta vlinders of mini schelpjes
  • 60 g tuinbonen
  • 100 g verse borlottibonen, gekookt of uit blik
  • 3 tomaten, in blokjes gesneden
  • 1,5 runderbouillon
  • Zwarte peper uit de molen en zout naar smaak

     

     

    Op dinsdag 28 september geven wij een gratis kookworkshop!

    Wil jij makkelijke en gezonde recepten leren maken met behulp van de Airfryer? Wil jij kans maken om een Philips Airfryer XXL te winnen?

    Meld je dan hier aan.

     

     

Bereiding:

Bak de sjalotten, knoflook en de pancetta tot de sjalotten glazig zijn. Bak daarna de gesneden en gewassen prei, selderij, bospeen en laat 6-12 minuten. Breng op smaak met de verse kruiden, Italiaanse kruidenmix peper en zout.

Even kort aanzetten, en doe de bouillon erbij. Wacht even tot het kookt en doe dan vervolgens de pasta, tuinbonen, borlottibonen en tomaten erbij, laat dit 8 a 10 minuten rustig pruttelen. Check of de pasta gaar is.

Zo simpel is het. Verdeel over borden en geniet!

Je zou in plaats van pasta ook aardappelen kunnen gebruiken. Ook erg lekker met vers stokbrood.