Recepten

Bulgaarse Moussaka

Om de week lekker gezond en vegetarisch van start te gaan, maakt London Bulgaarse moussaka.

Ingrediënten:

  • 2 aubergines
  • 400 g tomaten
  • 4 kleine sjalotjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 bosje platte peterselie
  • olijfolie
  • 2 eieren
  • 280 ml Griekse yoghurt
  • snufje zout naar smaak
  • versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 125 g Parmezaanse kaas of oude kaas geraspt  

Bereiding:  

Verwarm de oven voor op 200 °C.  

Snijd de aubergines en tomaten in plakken en snijd de sjalotjes in ringen. Hak de knoflook fijn en hak de platte peterselie.  

Verhit olijfolie in een pan en bak de aubergine om en om goudbruin. Verhit opnieuw olie in de pan en fruit de ui en knoflook met de platte peterselie erdoor.
Voor het yoghurtmengsel meng je de eieren en de yoghurt met zout en peper.  

Leg om en om een laagje aubergines, tomaat en ui met knoflook in een ovenschaal en eindig met aubergines. Schenk het yoghurtmengsel erover en rasp de kaas erover. Bak de moussaka in de oven 20 tot 25 minuutjes goudbruin.