Recepten

Pompoensoep met gekarameliseerde pittige noten

Vandaag op het menu staat deze herfstige pompoensoep met gekarameliseerde pittige noten.

Ingrediënten:

  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 eetl. five spices
  • 1 pompoen, geschild, zaadjes verwijderd en in blokjes
  • 500 ml groentebouillon
  • 250 ml kokosmelk
  • 20 g ongebrande, ongezouten amandelen
  • 20 g ongebrande, ongezouten walnoten
  • 20 g ongebrande, ongezouten pecannoten
  • 3 eetl. maple syrup
  • Chili crisp oil (toko)  

Bereiding:

Verwarm de oven tot 180 graden. Fruit de ui en knoflook aan in een soeppan in een laagje olie. Voeg de five spices toe en bak even mee. Voeg nu de blokjes pompoen mee en bak 10 minuten op middelhoog vuur. Voeg de groentebouillon toe en laat 20 minuten koken op laag vuur.  

Maak intussen het notenmengsel. Meng de amandelen, walnoten en pecannoten met de maple syrup door elkaar. Breng op smaak met peper en zout en rooster de noten in 15-20 minuten tot ze gekarameliseerd zijn.  

Pureer de soep fijn en voeg als laatste de kokosmelk toe. Meng door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep in een kom en garneer met een handje van de gekarameliseerde noten en een eetlepel chili crisp oil.