Recepten

Maaltijdsalade van broccoli met gebakken falafel

Het is weer maandag! Tijd voor een heerlijke en simpele maaltijdsalade. Dit keer met broccoli en falafels.

Ingrediënten

4 personen

  • 200 gram rucola sla en/of baby gem (mix)
  • 1 broccoli in roosjes
  • de broccoli stronk, in super dunne plakjes
  • 1 bos waterkers
  • 2 peren
  • 1 limoen
  • 1 rode ui, in ringen
  • handje cashewnoten, grof gehakt
  • 1 bakje falafel, Maza  

Dressing:

  • 7 eetlepel olijfolie
  • 1 limoen, rasp plus sap
  • ½ sinaasappel, rasp plus sap
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel mosterd
  • zwarte peper en zout  

Bereiding

Kook de broccoli beetgaar in licht gezouten water of groentebouillon, doe kort in ijswater tot is afgekoeld en laat uitlekken.

Was de peren, snijd ze in partjes met schil en druppel er wat limoensap over.

Meng vervolgens alle ingrediënten voor de dressing.

Mix de broccoliroosjes, broccoli stronk plakjes en peren met de 2 sla soorten en meng met wat dressing.

Garneer af met rode ui, waterkers en de noten. Serveer met de gebakken falafel  en doe de rest van de dressing erover.

Tip: ook lekker om granaatappel te mengen door de maaltijdsalade en in plaats van peer kun je ook avocado gebruiken.

Wat vers gesneden dille door de salade is ook heerlijk. De broccoli stronk zou je ook even kunnen bakken in wat olijfolie en naar smaak wat zwarte peper en zout toevoegen. Mocht je de salade naar een ander gezond level willen tillen, kun je als extra boost quinoa gebruiken en ook door de salade mixen.