Recepten

Pompoenfriet met een roomkaas-limoen dip en kip krokantjes

Vandaag recepten uit de Airfryer XXL!

Pompoenfriet

Voor 2 a 3 personen

Ingrediënten:

  • 400 gram pompoen
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1,5 theelepel paprikapoeder  
  • ½ theelepel fijn zout

Bereiding:

Verwarm de Airfryer op 180°C.

Schil de pompoen en snijd in gelijke plakken van ongeveer 1 cm.

Snijd van deze plakken frietjes van 1 cm breed.

Meng chilipoeder, paprikapoeder en zout en bak 18 tot 22 minuten in de Airfryer XXL lekker krokant.

Heerlijk met mayonaise, spicy tomatensaus of een heerlijke roomkaas-limoen dip.  

 

Roomkaas-limoen dip

Ingrediënten:

  • 40 g mayonaise
  • 50 g roomkaas
  • 10 g gezouten citroenschil, dungesneden  
  • 1 g limoenrasp  
  • 2 eetl. limoensap
  • Snufje zout

Optioneel: platte peterselie fijngehakt door de saus, bieslook kan ook, of een mix. 

Bereiding:

Klop de roomkaas tot hij zacht en lekker romig is.

Mix alle ingrediënten.

Voeg zout toe naar smaak.

 

Kip krokantjes uit de airfryer

Ingrediënten: 18 a 20 kip krokantjes

  • 500 g kipdijen zonder vel
  • Diep bord met voldoende bloem
  • Diep bord met voldoende panko
  • 2 theel. gerookte chili paprikapoeder
  • Snufje zeezout
  • 1 theel. knoflookpoeder
  • 5 stuks geklopte ei

Bereiding:

Zet de Airfryer op 180 graden.

Gebruik een diep bord voor je bloem, bord voor het geklopte ei en een bord voor de panko.
Mix de bloem met alle kruiden en snijd de kippendijen in grove blokjes van ongeveer 3 à 4 cm. Dip met een vork eerst in het bloemmengsel, dan in het ei en als laatste in de panko.

Met je handen werken kan natuurlijk ook.

Afhankelijk van de dikte van je kipnuggets bak je deze voor ongeveer 7 à 9 minuten op 180 graden. Serveer met een frietjes, komkommer tomatensalade.

Tip: In plaats van panko kun je fijngestampte cornflakes gebruiken.