Recepten

Pasta met tomatensaus en gebakken garnalen

Als je van pasta houdt, knoflook en een pittig pepertje, dan valt dit recept sowieso in de smaak.

Ingrediënten: 4 personen

  • 400 g linguine
  • 2 sjalotten
  • 3 tenen knoflook
  • 1 chilipeper
  • 225 g cherrytomaatjes
  • Scheut milde olijfolie, om te bakken
  • 250 g garnalen
  • 1 eetl. gedroogde oregano
  • 400 g tomatenblokjes
  • Paar takjes platte peterselie
  • Een handje jonge spinazie of rucola
  • Zwarte peper uit de molen en zeezout  
  • Optioneel: 150 g Pecorino kaas 

Bereiding:

Kook pasta in ruim water met wat zout beetgaar. Giet af en zet apart. Versnipper de sjalotten en pers de teentjes knoflook of hak fijn. Snijd de chilipepers doormidden en verwijder de zaadlijsten. Voor meer pit lekker laten. Snijd de chilipeper fijn en cherrytomaten door de helft. Verhit een scheutje olie in een koekenpan.

Bak de garnalen tot ze mooi roze zijn. Schep de garnalen uit de pan en zet apart. Verhit dezelfde koekenpan. Voeg eventueel een scheutje olie toe. Doe de ui, de knoflook en de chilipeper in de pan en fruit tot het begint te geuren. Voeg de cherrytomaatjes en de gedroogde oregano en een beetje peper en zout toe en bak een paar minuten mee.

Giet de tomatenblokjes in de pan en laat een 5 a 10 minuten pruttelen. Doe de pasta bij de saus en roer alles door elkaar. Rasp de Pecorino kaas en hak de peterselie fijn. Roer de helft van de Pecorino kaas door de saus. Maak de pasta arrabiata met garnalen en spinazie of rucola af met een beetje platte peterselie, verse peper uit de molen en Pecorino kaas.