Recepten

Wraps met geroosterde bloemkool, tomatensaus en zure room

Heerlijke vegetarische wraps op deze woensdag!

Voor de wraps

Ingrediënten: 

  • 500 g bloemkool
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 1 theel. komijnpoeder
  • Zwarte peper en zout
  • 2 eetl. milde olijfolie
  • 50 g veldsla
  • 6 tortillawraps, groentenvariant
  • Verse koriander
  • 60 g zure room
  • ½  theel. chili vlokken
  • Ingemaakte zoet-zure rode uien  
  • 1 kleine witte ui  
  • 2 tenen knoflook
  • Een snuf chilipoeder
  • ½ theel. komijnpoeder
  • ½ theel. gerookte paprikapoeder
  • 2 tomaten  

Bereiding:

Verwarm de oven op 200 graden.

Maak de ingemaakte rode uien, indien je deze nog moet maken (recept hieronder). 

Snijd roosjes van de bloemkool. Meng de olie met een mespunt paprikapoeder, mespunt komijnpoeder en peper en zout. Marineer hiermee de bloemkool. Rooster de bloemkool ongeveer 18 à 20 minuten in de oven, lekker goudbruin en gaar, maar vooral krokant.

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui aan. Als de uitjes glazig zijn, voeg dan de knoflook toe en bak nogmaals 1 minuutje mee. Voeg hierbij vervolgens de chilipoeder, komijnpoeder, paprikapoeder. Meng goed door, dan mag de tomaat er nu ook bij. Laat dit 7 minuten pruttelen.

Verwarm kort de groentenwraps in een droge koekenpan, licht ingesmeerd met wat olie of een klontje roomboter. Verdun de zure room met een beetje water tot je een iets dunnere saus hebt. Voeg een beetje chilivlokken toe, eventueel wat zwarte peper en zout.

Neem vervolgens een wrap en smeer een beetje tomaten er overheen. Verdeel een beetje sla en bloemkool in de wrap en maak af met ze ingemaakte uitjes. Voeg een beetje van de zure room saus toe en maak af met verse koriander.      

Voor de ingemaakte rode uien 

Ingrediënten:  

  • 3 grote rode uien
  • 200 ml groentebouillon
  • 200 ml appelazijn
  • 3 eetl. suiker
  • 8 peperkorrels
  • 3 piment
  • 4 kardemom
  • 3 steranijs  

Bereiding:

Ontvel de rode ui en snijd in zo dun mogelijke plakken, halve ringen mag ook.

Doe de rode ui in de glazen pot, zo schoon mogelijk. Verwarm de groentebouillon samen met appelazijn, kruiden en de suiker tot het kookt en de suiker opgelost is.

Laat wat afkoelen (lauw) en giet bij de ingelegde rode ui, sluit de pot af en laat volledig afkoelen. Na 1,5 uur kun je het al gebruiken.