Recepten

Verras je familie met deze heerlijke kerstrecepten!

Zit jij ook al met de kerst in je hoofd? Alvast ideeën opdoen kan nooit kwaad natuurlijk! Ook de redactie van Koffietijd kijkt onwijs uit naar deze heerlijke dagen, dus zetten we daarom onze lekkerste kerstrecepten op een rij.

Maak een overheerlijk kerstbrood

Je kunt de kerst niet beter beginnen dan met een goed ontbijt. Dus wat dacht je van kerstbrood wentelteefjes met vers fruit en gezouten caramel... Daar kan je toch geen nee tegen zeggen!

Benodigdheden:

  • 1 ei
  • 150 ml melk
  • 1 vanillestokje
  • 1 theel. kaneelpoeder
  • 4 sneetjes kerstbrood
  • 2 eetl. poedersuiker, voor bestuiven

+ vers fruit naar keuze: zoals frambozen, blauwe bessen, bramen of aardbeien.

En dan de ingrediënten van die overheerlijke gezouten caramelsaus

  • 200 g suiker
  • 100 ml water
  • 90 g roomboter, ongezouten
  • 125 ml slagroom  
  • ½ theel. zeezout  

Benieuwd hoe je het klaarmaakt? London legt het je hier haarfijn uit.

 

Een topper van een hoofdgerecht

Wil je indruk maken op je familie? Maak dan deze lekkere brisket met venkel en kruiden. London noemt het het perfecte hoofdgerecht tijdens de feestdagen. Daarnaast is -ie niet alleen heerlijk om te maken, natuurlijk ook om op te eten!

Benodigdheden:

Voor 6 á 8 porties  

  • 1,8 kg runderborst, mag een beetje vet opzitten
  • 125 ml ketchup
  • 40 ml appelazijn
  • 100 ml rodewijn
  • 70 g bruine suiker
  • 2 eetl. sojasaus
  • 1 eetl. worcestershiresaus
  • 1 eetl. gele mosterd
  • ½ theel. gemberpoeder
  • ½ theel. knoflookpoeder
  • 2 theel. zonnebloemolie
  • 125 ml groentebouillon 

Hoe je al deze fijne ingredienten samenvoegt? Bekijk dan deze video met London!

 

Een gouwe ouwe: het peperkoekmannetje

Als er iets niet mag ontbreken tijdens het kerstdiner is dat het peperkoekmannetje. Altijd fijn om als gezelschap te hebben ;-) En zo, maak je hem gemakkelijk helemaal zelf! Of met behulp van je (klein)kinderen natuurlijk. 

Benodigdheden:

Het koekje zelf

  • 375 g bloem (gezeefd) 
  • ½ theel. baksoda 
  • snufje zout  
  • 1 theel. kaneelpoeder  
  • 1 theel. gemberpoeder  
  • ¼ theel. witte peper  
  • ¼ theel. gemalen kruidnagel  
  • ¼ theel. kardemom  
  • 150 g donkerbruine basterdsuiker 
  • 125 g boter 
  • 1 ei  
  • 80 ml schenkstroop

Het glazuur

  • 200 g poedersuiker 
  • 3 eetl. water      

Hoe je deze vrolijke en kleurrijke mannetjes klaarmaakt? Bekijk hier de video.

 

Meer kerst?

Kan jij geen genoeg krijgen van kerst en wil je al weten hoe je je tafel het best dekt voor deze overheerlijke gerechten? Een goed gedekte tafel is toch waar je men het meest mee verrast. Wij helpen jou daarbij tijdens onze kerstworkshop! Want de laatste kersttrends ontdek je met deze gratis workshop van onze Quinty en groenexpert Romeo. Dinsdagavond 23 november om 19.30 uur geven ze, in samenwerking met Intratuin, een uur lang inspirerende tips om je huis dit jaar in de ultieme kerstsfeer te brengen. Naast tips worden er ook onwijs mooie prijzen uitgedeeld.