Ingrediënten:
Benodigdheden:
Een dag van tevoren
1 Meng de rum met 100 gram bruine suiker en 6 steranijs. Voeg de ananas toe en laat 1 nacht marineren in de koelkast.
De volgende dag
2 Verwarm de oven voor op 160 graden. Bestrijk de stukken croissant met de geklaarde boter en bestrooi met de poedersuiker. Bak in ongeveer 15 minuten krokant. Neem uit de oven en zet opzij.
3 Spoel de ananas af en laat uitlekken op keukenpapier. Smelt de boter in een ovenvaste koekenpan op middelhoog vuur en voeg wanneer de boter begint te verkleuren de ananas toe. Bak de ananas rondom lichtbruin. Zet het vuur laag, voeg de steranijs en de rest van de bruine suiker toe. Laat de suiker smelten in de boter. Bak de ananas nog 10 minuten en lepel er voortdurend boter over.
4 Zet de pan met de ananas nog 15 minuten in de oven. Keer halverwege de baktijd de ananas om.
Presentatie
Leg de ananas met wat afhangende saus in het midden van een diep bord. Verdeel de noten ernaast en leg er een quenelle ijs op. Leg de croissant erop en bestrooi met poedersuiker.