Kaasfondue

December is begonnen! En wat is nou heerlijker dan kaasfondue in deze donkere maand?

Ingrediënten:

  • 450 g geraspte kaas Gruyère
  • 450 g geraspte kaas Emmentaler
  • 2 teentje knoflook, fijngehakt
  • 450 ml droge witte wijn
  • 1,5 eetl. citroensap
  • 2 à 3 eetl. maïzena
  • scheutje Kirsch
  • zout, mespuntje
  • zwarte peper naar smaak
  • 1/2 tl nootmuskaat 

Bereiding:

Laat de kaas op kamertemperatuur komen en rasp de kazen.

Doe de knoflook in een middelgrote pan en voeg witte wijn toe en breng op matig vuur tegen de kook aan. Laat de wijn niet koken. Voeg het sap van de citroen toe.
Voeg nu in kleine delen de geraspte kaas toe. Blijf roeren en zorg dat het niet gaat koken. Los de maïzena op in een beetje water en voeg dit toe. Voeg nu naar smaak de Kirsch toe.
Breng de kaasfondue op naar smaak met zout peper en nootmuskaat.

Tip! Je zou eventueel een beetje mosterd kunnen toevoegen.
Serveer met stukjes vers boerenstokbrood of ciabatta en met stukjes groenten zoals, geblancheerde bloemkool en/of broccoli.