Opgeklopte geitenkaas met warm gekonfijt spek en dadels 

London maakt een heerlijk hapje van geitenkaas met spek en dadels.

Ingrediënten:

  • 6-8 plakjes bacon, fijngesneden
  • 2 eetlepels gehakte verse rozemarijn
  • 1 theelepel bruine suiker
  • 3 theelepels honing
  • 1/2 theelepel cayennepeper, gebruik meer of minder naar smaak
  • 12 Medjoul dadels, ontpit en gescheurd
  • 285 gram romige geitenkaas, op kamertemperatuur
  • 400 gram roomkaas, op kamertemperatuur
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • zeezout 

 

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Meng op de bakplaat het spek, 1 eetlepel rozemarijn, de bruine suiker, 1 theelepel honing en de cayennepeper. Schik in een gelijkmatige laag. Scheur de dadels en verdeel ze over het spek. Bak 8-10 minuten, tot het spek knapperig is.

3. Meng intussen de geitenkaas, roomkaas, olijfolie en een snufje zout in een keukenmachine en mix tot het een gladde en romige massa wordt. De geitenkaasmix is maximaal 3 dagen houdbaar in de koelkast, maar breng voor het serveren op kamertemperatuur.

4. Meng in een kleine kom 2 theelepels honing, 1 eetlepel rozemarijn, een snufje cayennepeper - naar smaak, en een snufje zout.

5. Schep de geitenkaas in een serveerschaal en garneer met het warme spek en de dadels. Sprenkel er een beetje rozemarijnhoning over. Serveer met brood of crackers.

Klik hier voor Ilja Gort's receptenboek