De familie Kuilboer: Pitabroodjes met groente en gehakt

Het familierecept van de familie Kuilboer is bij moeder Antje in haar studententijd ontstaan. Door de jaren heen is dit recept hier en daar aangepast en doorontwikkeld. Er gaan nu extra veel kruiden door, want de familie Kuilboer houdt van lekker pittig! Dit recept voelt als comfortfood maar bevat toch voldoende groente voor een goede maaltijd.  Dit familierecept staat iedere maand wel een keer op tafel want iedereen is er gek op! Het is makkelijk, snel en toch gezond. Wil jij dit familierecept ook een keer maken? Lees hieronder hoe je dit maakt.

Ingrediënten:

  • 600 gram rundergehakt
  • 500/600 gram zak gesneden Italiaanse groente
  • 4 grote pitabroodjes
  • 200 gram ijsbergsla
  • 1 eetl. knoflooksaus
  • 1x potje MAGGI tuinkruiden bouillonpoeder
  • 1 eetl. kerrie of Engelse of masala
  • 1 eetl. koenjit (gemalen kurkuma)
  • 1 eetl. zwarte peper, beetje zout- wat druppels Worcestersaus of beetje klassieke MAGGI aroma (flesje) 

Bereiding: 15 minuten 

Verhit wat olijfolie of boter op hoog vuur in een pan en rul het gehakt. Wanneer er te veel aan vocht en vet in de pan ligt schep dit af, zodat het wat droger wordt in de koekenpan.  

Doe de groenten erbij en de tuinkruiden bouillonpoeder, kerrie, koenjit, peper en klein beetje zout (eerst proeven want bouillonpoeder maakt ook al zout) erbij. Wanneer de groenten zacht worden, proef je even en voeg je eventueel nog smaakversterker eraan toe, wat druppels Worcestersaus of MAGGI aroma. 

Doe ondertussen de grote pitabroodjes in de broodrooster. En snijd de ijsbergsla in fijne reepjes. Wanneer de pitabroodjes warm zijn, snijd deze dan open en smeer aan de binnenkant een beetje knoflooksaus.  

Schep het gehakt en de groenten erin, beetje ijsbergsla en dan weer wat gehakt/groente. Desgewenst nog een beetje knoflooksaus erop. 

Tip! Wel boven een bord eten en de gevulde pita in een groot servet of met stuk keukenrol er om gevouwen. Want kerrie, maar vooral koenjit vlekt knalgeel....