Ingrediënten:
Extra benodigdheden:
frituurpan met olie, bolzeef, hoge bak of pan met ijskoud water.
Bereidingswijze:
Begin met het bierbeslag. Klop hiervoor het bier, de melk, eidooier, gist, bloem en zonnebloemolie tot een gladde massa en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de frituurpan voor tot 180 graden. Laat de olijven goed uitlekken in een bolzeef en dep ze droog. Haal ze dan eerst door het aardappelzetmeel, dan door het bierbeslag en frituur ze vervolgens goudbruin. Laat goed afkoelen op keukenpapier.
Zet een hoge bak of pan klaar met ijskoud water.
Verhit in een koekenpan de suiker en laat hem karamelliseren, haal de pan van het vuur af en voeg de sesamzaadjes toe. Haal de gefrituurde olijven door de karamel en laat ze direct in ijskoud water afkoelen; schep ze na 5 seconden uit het water.
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Doe alle ingrediënten in een kom en meng goed. Breng op smaak met zout en peper.
Ingrediënten:
Extra benodigdheden:
Bereidingswijze:
Zet een cocktailglas klaar met crushed ice. Koel de cocktailshaker in de vriezer.
Doe de ijsblokjes in de cocktailshaker. Voeg de twee soorten mangosiroop, het limoensap, 200 ml water en 3 dashes matchapoeder toe en schud kort en krachtig. Schenk de cocktail samen in het glas.
Klop het eiwit met een snufje zout tot een stevig schuim.
Garneer de cocktail met het eiwitschuim en zeef de rest van het matchapoeder erboven ter garnering. Bestrooi tot slot met de limoensap en top af met het limoenbasilicum.