Zoete aardappel traybake

Happy new year! Begin het jaar lekker gezond met deze traybake.

Ingrediënten: 4 à 6 personen

  • 1 kilo zoete aardappels
  • 350 gram pompoen
  • 6 blaadjes verse oregano
  • 4 takjes verse tijm
  • 1/2 groene chilipeper, zaadlijsten eruit
  • 2 rode uien, in ringen
  • 3 tenen knoflook
  • Optioneel 4 vega worsten
  • 400 g spruiten
  • 1 teen knoflook
  • 1 theel. chilivlokken
  • 2 eetl. parmezaanse kaas, geraspt
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd alle groenten, behalve de spruiten in blokjes of partjes en meng in een grote kom met olijfolie, de fijngehakte oregano, tijm en groene chilipeper.

Verdeel over de bakplaat met de vega worsten als je die erbij wilt, rode ui en knoflook. Breng op smaak met wat peper en zout.

Blancheer de spruiten voor 4 minuten. Meng de spruiten met de fijn gehakte knoflook, chilivlokken olie en zout naar smaak. Verdeel over een andere bakplaat of ovenschaal. Zet de twee bakplaten in de oven.

Bak de groenten met de saucijzen in ca. 30 à 35 minuten gaar, schep halverwege even om. Zodat alles een eerlijke kans krijgt op te gaten en mooi geroosterd.

De spruiten haal je halverwege uit de oven, bestrooi met wat Parmezaanse kaas. Zet de bakplaat met groenten nu iets lager, op 190 graden. Bak nog ca. 20 minuten tot alles gaar is en de spruitjes krokant. Je kunt ook de bakplaat met spruitjes boven in de oven doen zodat je de boel in de gaten kan houden.

Serveer de groenten, spruiten en vega worsten samen. Eet lekker!

Meer lekkere recepten