Orecchiette met parmaham en bimi

Een lekker makkelijk pastaatje op de dinsdag!

Ingrediënten

voor 4 personen

  • 380 g orecchiette
  • 5 dunne plakjes parmaham
  • 1 bakje bimi broccoli, gebruik de helft
  • 3 teen knoflook
  • 1 groene chilipeper
  • 3 eetl. olijfolie
  • 240 ml groentebouillon
  • 80 g parmezaan, geraspte
  • zwarte peper uit de molen
  • zeezout, fijn

Bereiding

Pel en snipper de knoflook. Halveer de chilipeper verwijder de zaadlijsten.

Snijd het in fijne reepjes. Spoel de bimi’s en snijd ze in fijne reepjes. Scheur de ham in stukjes.

Kook de pasta beetgaar (al dente). 

Fruit de knoflook en chilipeper even in olie. Doe er de ham en de bimi’s bij en roerbak enkele minuten. Overgiet met de groentebouillon, dek af en laat nog 3 minuten garen. De bimi’s mogen knapperig zijn.

Meng de groenten met de pasta. Breng op smaak met zout en vers gemalen peper. Serveer de pasta met de parmezaan apart erbij.

Tip: je kunt de andere helft van de bimi’s voor extra groenten roerbakken.

Meer lekkere recepten