Wraps met kip

London maakt vandaag super lekkere wraps, die ook nog eens heel snel klaar zijn!

Ingrediënten

voor 2 personen

  • 2 stuks kippendijen, in reepjes gesneden
  • schaaltje panko of paneermeel
  • 1 losgeklopt ei
  • zonnebloemolie
  • 2 medium tortilla
  • 2 handjes ijsbergsla of rucola
  • 2 eetl. kwark of mayonaise
  • 2 theel. dijon mosterd
  • 2 theel. honing
  • zwarte peper en zout

Bereiding

Verhit een goede laag zonnebloemolie in een koekenpan. Breng de kip op smaak met peper en zout en haal per stuk eerst door het losgeklopte eimengsel en daarna door de panko of paneermeel.
Bak de kip tot deze krokant en gaar is.

Verwarm de tortilla in een droge koekenpan. Tot licht goudbruin, maar pas op niet te ver, anders worden de tortilla’s te hard en is het wrappen lastig.

Meng kwark of mayonaise met de honing en de mosterd, Check de smaak en breng eventueel nog op smaak met peper en zout.

Verdeel de ijsbergsla of rucola en de krokant gebakken kip over de wraps en verdeel als laatste de honing- mosterdmayonaise eroverheen.

Het makkelijkst is je wrap eerst aan de zijkanten naar binnen te vouwen en vervolgens op te rollen. Vouw er een vel bakpapier omheen zodat je de wrap door midden kan snijden zodat het helemaal een stuk makkelijker is om te eten.

Eet lekker.

Meer lekkere recepten?