Pastinaak stamppot

London maakt een pastinaak stamppot

Ingrediënten

voor 4 personen

  • 500 g geschilde aardappelen
  • 450 g geschilde pastinaak
  • 30 g roomboter
  • 100 ml volle melk
  • zout & verse zwarte peper
  • 2 eetl. zonnebloemolie
  • 2 eetl. roomboter
  • 300 g kastanje champignons
  • 3 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 eetl. fijngehakte tijm
  • 2 el zoete balsamico
  • 200 ml groentebouillon
  • 1 1/2 eetl. maïzena
  • 2 eetl. platte peterselie

Bereiding

Schil aardappelen en pastinaak. Zet de pastinaak in een pan met water en de aardappelen in een andere pan met water. Voeg 1 eetlepel zout toe aan het kookwater van alle twee de pannen. Kook de aardappelen en pastinaak gaar.
 
Snijd de champignons in partjes. Maak sjalotten schoon en snijd in halve ringen. Maak de knoflook schoon en hak fijn. Doe dit ook met de tijm. Pak een koekenpan en verhit een scheut olie.
 
Doe in de pan champignon, uien knoflook en de fijngehakte tijm. Bak lekker tot de ui en champignons een kleurtje krijgen. Voeg hier de 2 eetlepels zoete balsamico toe en groentebouillon. Stoof het geheel ongeveer 15 minuten. Laat het vocht tot de helft inkoken.
 
Giet de aardappelen en pastinaak af als ze gaar zijn. Doe de aardappel en pastinaak samen in één pan. Voeg de roomboter en melk toe. Stamp de aardappelen tot een mooie puree en breng het op smaak met zout.
 
Maak van de maïzena en een beetje water een egaal papje. Voeg het papje toe aan de champignon uienstoof en laat het even doorkoken zodat de maïzena gaat binden. Proef of het op smaak is of dat je nog wat zout en peper wilt toevoegen.

Hak de peterselie fijn. Serveer de stamppot pastinaak met de champignon uienstoof. Garneer af met wat gehakte peterselie.

Meer lekkere recepten