Eat the rainbow pasta

Ga vandaag voor deze pastaschotel met extra veel groenten, lekker gezond!

Ingrediënten

voor 4-6 personen

  • 270 g penne
  • 150 g gehakt
  • 280 ml tomatenpassata
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes
  • 1 gele paprika, in kleine blokjes
  • 1 groene paprika, in kleine blokjes
  • 2 kleine rode uien, in halve maan plakjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 winter wortel, in halve maan plakjes
  • 1/2 stronk broccoli, in kleine roosjes
  • snufje verse zwarte peper
  • Zout
  • scheutje milde olijfolie
  • 2 eetl. Provençaalse kruiden

Bereiding

Zet een pannetje water op het vuur met wat zout in het water en voeg hierbij de gesneden wortel en broccoli. Laat deze twee minuten koken, haal eruit en zet apart. Echt kort!
 
Gaar de pasta zoals op de verpakking staat omschreven.
 
Verwarm een beetje olie in een redelijk grote koekenpan. Fruit de geperste knoflook en uien even kort aan. Voeg het gehakt en Provençaalse kruiden toe en bak dit in een paar minuten gaar.
 
Voeg vervolgens alle overige groenten toe en roerbak ongeveer 7 minuten.
 
Giet tomatenpassata erbij en roer nog even door totdat het goed warm is.
 
Pak wat bordjes en serveer de penne met de heerlijk, smaakvolle en kleurrijke pastasaus.
 
Tip! Wil je iets meer saus? Voeg extra passata of groentebouillon toe.