Eten & Drinken

Nasi met groente en kip

Vandaag op het menu staat deze heerlijke nasi met groente en kip.

Ingrediënten

voor 4-6 personen

  • 400 g basmatirijst
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 cm gember
  • 5 stengels lente ui
  • 2 rode paprika's
  • 1 gele paprika
  • 600 g chinese kool
  • 250 g kippendijen filet
  • Zonnebloemolie
  • 3 eetl. sambal, vrije keus
  • 4 eetl. ketjap manis
  • 5 eieren

Bereiding

Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking en laat de rijst goed droogstomen.
Pel en hak de knoflook fijn en schil en rasp de gember.
Snijd alleen het witte gedeelte van de lente-uitjes in ringen.
 
Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes van 1 cm.
Snijd de Chinese kool in fijne reepjes en de kippendijen in blokjes.
 
Verhit een scheut zonnebloemolie in een wok en bak de knoflook, gember, kip en de sambal 5 minuten. Voeg de kool, wit van de bosui, paprika en rijst toe en bak tot de rijst goed gebakken en de kip gaar is.
 
Breng de nasi op smaak met de ketjap manis en eventueel zout en zwarte peper.
 
Klop de eieren los in een kom, en breng op smaak met zout en peper. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan en roerbak de eieren gaar. Gebruik dit als topping.
 
Lekker komkommer zuurgoed erbij, gebakken krokante uitjes en kroepoek.