Eten & Drinken

Week zonder vlees en zuivel: noedelsoep met crispy kokos tofu

Deze week is het de week zonder vlees en zuivel! Mocht er nu niet meteen een gerecht in je hoofd schieten, kijk dan even naar dit recept. London maakt namelijk deze heerlijke noedelsoep met krokante tofu en paksoi! Goed voor jou en voor onze planeet!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 blok tofu
  • 3 cm verse gember
  • 6 teentjes knoflook
  • 2 chilipepers
  • 3 stengels lente-ui
  • 2 el tomatenpuree
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 groentebouillonblokje
  • 100 g gedroogde kokosnoot
  • 50 g maïzena
  • 150 ml mavermelk
  • 1 pak noedels (ongeveer 300g)
  • 4 baby paksoi

 

Bereiding

De soep

Mix de ui, gember, knoflook en rode chilipepers in een keukenmachine tot een grove pasta. Snijd de lente-uitjes fijn. Doe een scheutje olie in een pan en fruit het uienmengsel 10 minuten tot het geurt en de uien glazig zijn. Voeg de tomatenpuree toe en kook deze 5 minuten mee tot de kleur donkerder wordt.

Verkruimel het bouillonblokje in een kan en voeg 800 ml kokend water toe. Giet de kokosmelk en groentebouillon erbij, breng dit zachtjes aan de kook.

Doe de gedroogde kokosnoot, maïzena en havermelk in drie aparte kommen. Kruid elke kom met een snufje zout.  

De tofu

Doe een grote scheut olie in een pan. Snijd de tofu in kleine stukjes. Haal elk stuk afzonderlijk door de maïzena, dan door de havermelk en druk het tenslotte in de gedroogde kokosnoot. Bak de tofu goudbruin en krokant in de pan.

Snijd de het stronk uiteinde van de paksoi eraf en was de stengels goed. Voeg vervolgens de paksoi toe aan de soep en kook 2 min.

Kook de noedels in kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de gekookte noedels in een kom en voeg dan de soep toe. Maak het gerecht af met paksoi, krokante tofu en tot slot de lente-uitjes.

 

Eet smakelijk!