Voor de zoete muffins
Voor de hartige muffins
De zoete muffins
Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel en droog de rode vruchten. Splits de eieren. Mix de eidooiers met de suiker tot een bleek mengsel. Spatel er de olie en de Hüttenkäse erdoor. Zeef de bloem met het bakpoeder en het kaneelpoeder en spatel onder het natte beslag. Klop het eiwit stijf en meng het voorzichtig onder het beslag. Voeg de rode vruchten toe en schep voorzichtig om. Schep het deeg in muffinvormpjes en bak 25 minuten in de oven. Laat afkoelen en lepel de Griekse yoghurt over de muffins. Bestrooi met de pistache nootjes en eet smakelijk!
De hartige muffins
Verwarm de oven voor op 180 graden en plaats de cakevormpjes in de muffinvorm. Mix de spinazie, Hüttenkäse, eieren, Italiaanse kruiden, zongedroogde tomaten, kappertjes, cornichons, sambal, melk, peper en zout in een kom. Meng alles goed door elkaar. Voeg hier nu de bloem en het bakpoeder aan toe en roer dit rustig door. Verdeel alles over de bakvormpjes en zet dit 20-25 minuten in de oven.
Eet smakelijk!