Eten & Drinken

London en Hetty maken zoete én hartige muffins

Vind jij het lastig om keuzes te maken? Doe het gewoon allebei! London en Hetty maken samen deze heerlijke zoete én hartige muffins met Hüttenkäse! Lekker en gezond! Wie zegt dat dat niet allebei kan?

Ingrediënten

Voor de zoete muffins

  • 150 g rood fruit
  • 2 eieren
  • 80 g fijne suiker
  • 150 g Hüttenkäse
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 200 g amandelmeel
  • 1 kl bakpoeder
  • kaneel
  • Griekse yoghurt
  • Pistache noten (fijn gehakt)  

Voor de hartige muffins

  • 200 g Hüttenkäse
  • 100 gr spinazie, fijn gesneden
  • 250 ml halfvolle melk
  • 3 eieren
  • 200 gr bloem
  • 3 tl bakpoeder
  • Italiaanse kruiden
  • Zout en Peper
  • Zongedroogde tomaten (in reepjes)
  • 1,5 el kappertjes
  • 6 cornichons
  • 1 el sambal

 

Bereiding

De zoete muffins

Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel en droog de rode vruchten. Splits de eieren. Mix de eidooiers met de suiker tot een bleek mengsel. Spatel er de olie en de Hüttenkäse erdoor. Zeef de bloem met het bakpoeder en het kaneelpoeder en spatel onder het natte beslag. Klop het eiwit stijf en meng het voorzichtig onder het beslag. Voeg de rode vruchten toe en schep voorzichtig om. Schep het deeg in muffinvormpjes en bak 25 minuten in de oven. Laat afkoelen en lepel de Griekse yoghurt over de muffins. Bestrooi met de pistache nootjes en eet smakelijk!    

 

De hartige muffins

Verwarm de oven voor op 180 graden en plaats de cakevormpjes in de muffinvorm. Mix de spinazie, Hüttenkäse, eieren, Italiaanse kruiden, zongedroogde tomaten, kappertjes, cornichons, sambal, melk, peper en zout in een kom. Meng alles goed door elkaar. Voeg hier nu de bloem en het bakpoeder aan toe en roer dit rustig door. Verdeel alles over de bakvormpjes en zet dit 20-25 minuten in de oven. 

 

Eet smakelijk!