Eten & Drinken

Week zonder vlees en zuivel: falafelspiezen

Deze week is het de week zonder vlees en zuivel! Mocht er nu niet meteen een gerecht in je hoofd schieten, kijk dan even naar dit recept. London maakt namelijk deze heerlijke falafelspiezen!

Ingrediënten

Voor 4 personen

Voor de falafelspiezen

  • 10 houten spiesen
  • 250 g falafel balletjes (20 balletjes)
  • 2 paprika's geel en rood
  • 1/2 courgette
  • scheut milde olijfolie
  • 1/2 bakje platte peterselie, fijngehakt
  • 2 el dille, fijngehakt
  • zout verse zwarte peper naar smaak
  • 1 bakje Maza Baba Anoesch  

Voor de salade

  • Halve krop ijsbergsla
  • Cherrytomaten
  • Limoen
  • Scheutje olijfolie
  • Honing                          

 

Bereiding

Verwarm de grillpan.

Week de saté prikkers een half uur in het water, zo voorkom je dat de stokjes aanbranden.

Snijd de courgette door de helft en snijd halve maantjes van 3 a 4 cm dik. Snijd ook de paprika’s in grove stukken. Maak de stukken niet te klein, anders vallen ze van de spiesen af. Rijg nu de spiesen. Begin met een falafelbal, vervolgens een stuk paprika, courgette, falafelbal, paprika en courgette.

Doe de milde olijfolie in een schaaltje. Voeg daar de fijngehakte kruiden aan toe. Breng op smaak met zout en peper. 

Leg de spiesen op de grillpan en laat ongeveer 8-12 minuten grillen. Draai de spiesen af en toe om, zodat alle kanten mooi gegrild zijn. Bestrijk de spiezen in de laatste 3 minuten met het de kruidenolie. 

Snijd en was de ijsbergsla en cherrytomaten. Mix de honing en limoensap en giet dit over de salade.

Serveer de spies met de Maza Baba Anoesch en de salade.  

Eet smakelijk!