Entertainment

Spinaziepuree met kabeljauw

Geef jouw aardappels een verassende twist met deze spinaziepuree! London laat weer zien hoe veelzijdig groenten zijn. Daarbij komt een heerlijke kabeljauwfilet met een huisgemaakte mosterdsaus.

Ingrediënten

voor 4 personen

Voor de puree

  • 400 g spinazie
  • Roomboter
  • 1 sjalot
  • 2 tenen knoflook
  • 600 g kabeljauwfilet
  • Klontje roomboter
  • 800 g aardappelen
  • scheutje melk
  • 2 eidooiers

Voor de saus

  • 4 eidooiers
  • 4 el witte wijn
  • Scheutje water
  • 200 g boter
  • 1,5 el dijonmosterd
  • 1/2 tl cayennepeper
  • Verse zwarte peper en zout
  • 1/2 citroen
  • Nootmuskaat naar smaak

Bereiding

Zet een hittebestendige kom over een kleinere pan met een laagje water. Klop eidooiers in de kom met witte wijn en scheut water. Zet het vuur niet te hoog en blijf kloppen met een garden totdat het indikt. Haal de pan van het vuur zodra je ziet dat je dikke strepen kunt maken in het eigeelmengsel.

Snijd de boter in kleine blokjes en doe het bij de saus. Klop tot de boter volledig gesmolten is. Maak de saus af met de mosterd, zout, cayennepeper en zwarte peper. Breng op smaak met citroensap.

Was de spinazie. Verwijder de harde nerven en laat uitlekken in een vergiet. Smelt een klont boter in een hoge pan. Pel en snipper de sjalot. Stoof ze in de boter. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet ze met een mes. Stoof de knoflookpulp met de sjalot. Doe er de spinazie bij en laat garen. Maak het groentemengsel op smaak met peper en zout.

Kruid de vis met peper en zout. Bak beide kanten van de filet in boter. Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water. Giet de aardappelen af en stamp met een eidooier, een scheutje melk, een klontje boter en wat nootmuskaat tot een puree. Schep vervolgens de spinazie erdoor.

Serveer de kabeljauw de mosterdsaus en spinaziepuree.