Pad thai

Het is weer gezellig in de keuken, want London maakt een heerlijke Thaise Pad Thai, een feestje van texturen en smaken!

Ingrediënten

voor 4 personen

  • 250 g rijstnoedels
  • 60 ml vissaus
  • 2,5 el tamarindepasta
  • 4 el oestersaus
  • 2,5 el palmsuiker
  • 1,5 tl trassi
  • 85 ml water
  • 3 sjalotten (fijngesneden)
  • 3 tenen knoflook (fijngehakt)
  • 4 cm gember (geraspt)
  • 100 g taugé
  • 90 g witte kool (dunne reepjes)
  • 3 eieren
  • 600 g garnalen (met schaal, gepeld)
  • 75 gram pinda's (ongezouten en gehakt)
  • 2 limoenen
  • Zonnebloemolie
  • Koriander
  • Chilipoeder (naar smaak)

 

Bereiding

Kook de rijstnoedels volgens de gebruiksaanwijzing en spoel ze na het koken af met koud water. Meng vissaus, tamarinde, oestersaus, palmsuiker, trassi en water in een pannetje op laag vuur. Wanneer de suiker opgelost is, zet het even apart.

Verhit een scheut olie in een wok of grote koekenpan en fruit sjalot, knoflook en gember. Voeg taugé en witte kool toe. Bak 2 tot 3 minuten, tot zacht maar toch een bite.  

Doe de garnalen bij de groenten en bak tot ze bijna gaar zijn. Maak op smaak met peper en zout.

Schuif de gebakken groenten en garnalen aan de rand van de koekenpan of wok en breek de eieren in het midden. Kluts de eieren in de pan totdat je een roerei krijgt. Meng dan de gebakken groenten, noedels, garnalen en snufje chilipoeder naar smaak erdoor. Bak tot alles warm is en voeg dan de saus toe.

Verdeel de pad thai over 4 borden, garneer met verse koriander, bestrooi de gehakte pinda's over de bordjes en serveer er een halve limoen per bord bij voor een extra frisse smaak.

Eet smakelijk!

 

Tip! kan ook gemaakt worden met kip of tempeh en gebakken tofu.  

Meer lekkere recepten