Pastéis de nata

London probeert het geheim te ontrafelen achter deze beroemde Portugese taartjes: Pastéis de nata!

Ingrediënten

Maakt 6 taartjes

  • 175 ml melk
  • 130 g rietsuiker
  • 3 grote eieren
  • 1 pakje roomboterbladerdeeg
  • 50 g bloem
  • 1 kaneelstokje
  • Sinaasappelschil

 

Bereiding

Bestrooi je werkblad met wat bloem en verhit de oven voor op 240°C.

Leg de bladerdeegplakjes op elkaar en bestrooi met wat bloem. Rol het deeg uit tot een grote lap van  ongeveer 20×30 cm.

Rol vervolgens het deeg op tot een dikke slang. Snijd het deeg in 6 gelijke stukken.

Leg de stukjes deeg met een snijkant naar boven in ingevette muffinvormpjes en druk het deeg langs de randen van de vormpjes omhoog totdat je een bakje krijgt.

Klop de melk met 20 gram bloem, voeg het kaneelstokje en de sinaasappelschil toe. Breng op laag vuur aan de kook, roer tot het wat dikker wordt. Haal van het vuur en laat afkoelen.

Klop met een garde 3 eidooiers los en giet al roerend, langzaam het melkmengsel erdoor.

Breng de suiker aan de kook met  65 ml water. Haal van het vuur en laat wat afkoelen.

Klop door de custard en breng op laag vuur aan de kook, laat al kloppend dik worden. Laat afkoelen.  

Haal het kaneelstokje en de sinaasappelschil eruit.

Vul de bakjes met de custard, maar laat de rand vrij.

Bak de pastéis goudbruin en gaar in 12-14 min.

 

Eet smakelijk!

 

Tip! Om ze af te maken kan je er nog wat kaneel over strooien.