Frisse slasoep

Een goede salade op zijn tijd is natuurlijk heerlijk, maar wist je dat je hiervan ook een super frisse soep kan maken?

Ingrediënten

voor 4 tot 6 personen

  • 1,5 á 2 kroppen hollandse sla
  • 1 kleine prei
  • 2 L groentenbouillon
  • 1 witte ui
  • 3 tenen knoflook
  • 5 el slagroom
  • 2 el verse kervel
  • Snufje verse nootmuskaat

Optioneel

  • chiliflakes

 

Bereiding

Was de sla en snijd deze in repen. Snijd ook het witte gedeelte van de prei in dunne schijfjes en was onder het koude water. Snijd de ui, knoflook in fijne stukjes. Fruit de ui en knoflook en prei in een soeppan, tot dat de groente lekker zacht is geworden.

Voeg hierna de bouillon toe en breng dit aan de kook. Voeg de gesneden sla toe en laat dit 5 minuten koken. Haal de pan van het vuur en pureer de slasoep met de staafmixer. Voeg daarna de eetlepels slagroom en de kervel toe. Rasp wat nootmuskaat naar smaak.

Eet smakelijk!

 

Tip! Maak er zelfgemaakte croutons bij en serveer met lobbige room.

Meer lekkere recepten