Eten & Drinken

Zalm 'en papillotte'

De lente is een feestje en dat vier je met... Kadootjes! London maakt deze heerlijke zalm 'en papillotte'. Met deze pakketjes maak je gegarandeerd mensen blij!

Ingrediënten

Zalm 'en papillotte'

  • 2 roma tomaten
  • 1 gele paprika
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 8 stuks krielaardappelen
  • 3 el milde olijfolie
  • Zout en peper
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 500 g zalmfilet
  • 115 g feta
  • 1 el gehakte oregano
  • 1 el gehakte peterselie
  • 1 el gehakte tijm 

Snijbonen

  • 400 g snijbonen (fijn en schuin gesneden)
  • 2 teentjes knoflook
  • klontje roomboter
  • 1 el olijfolie
  • Peper en zout

 

Bereiding

De zalm en papillotte  

Verwarm de oven voor op 185°C.  

Snijd de tomaten en paprika in blokjes. Snipper de rode ui en knoflook fijn. Halveer de gewassen krieltjes en blancheer ze kort in gezouten water (max 8 minuten).  

Meng de tomaten- en paprikablokjes met de rode ui, knoflook, olijfolie en gerookt paprikapoeder, breng op smaak met zwarte peper en zout.  

Leg 4 vellen bakpapier of aluminiumfolie open voor de papillotes. Lepel wat van de tomaten-en paprikablokjes in het midden van het bakpapier of aluminiumfolie.  

Leg er een stukje zalm op met daarop de krieltjes. Brokkel de feta over de zalm en werk verder af met de gehakte kruiden. Vouw de papillot dicht en zet ze gedurende 12 minuten in de voorverwarmde oven.  

Serveer meteen met de snijbonen.

De snijbonen

Snijd de zijkanten van de snijbonen af. Snijd ze diagonaal in stukjes en doe ze in een grote pan met de knoflook, boter, olie en 3 á 4 eetlepels water of groentebouillon. Verhit tot het stoomt en mix de smeltende boter en knoflook goed door de bonen.

Breng op smaak met peper en zout.  

Eet smakelijk!