Vezelrijke havermoutpannenkoekjes

Met deze pannenkoekjes kom je zeker aan genoeg vezels voor de dag! Lekker en goed voor je buik!

Ingrediënten

  • 1 rijpe banaan 
  • 2 eieren 
  • Snufje zout 
  • 1 tl kaneelpoeder 
  • 75 gr havermout meel of grof havermout 
  • 100 ml kokosmelk of gewone melk 
  • 1 tl bakpoeder 
  • Activia Yoghurt Muesli 
  • Vers fruit (om te garrneren) 
  • Verse munt (om te garneren)   

 

Bereiding

Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom en mix alles met een staafmixer of garde tot een glad beslag.  

Prak eerst even goed banaan goed fijn met een vork of stamper, meng vervolgens met een garde de rest van de ingrediënten erdoor. Meng alles tot je een glad beslag hebt.  

Verwarm de koekenpan op het vuur en laat een klein klontje boter in de pan smelten. Giet met een grote lepel of soeplepel drie kleine hoopjes beslag in de pan. Laat de havermoutpannenkoekjes rustig bakken op matig vuur tot dat je ziet dat de bovenkant droog is. Keer ze met behulp van een vorkje om en bak ook de andere zijde.

Serveer de pannenkoekjes (lauw) warm met Activia Yoghurt Muesli, vers fruit en wat munt. 

Geniet!  

Tip! Je kunt als je geen havermout meel kunt vinden, grof havermout blenden in de keukenmachine. 

Meer over Activia yoghurt