Jigal maakt risotto met tuinerwten en halloumi-nuggets

Jigal maakt deze heerlijke risotto! Zoals altijd geeft hij er een vega twist aan, deze keer met knapperige halloumi-nuggets!

Ingrediënten

voor 4-6 personen

Risotto

  • 1000 ml groentebouillon
  • 40 g boter
  • 2 grote sjalotten (gesnipperd)
  • 2 tenen knoflook (fijngehakt)
  • 200 g risottorijst (vialone nano, arborio of carnaroli)
  • Scheut witte wijn 150 g tuinerwten (diepvriesdoperwten)
  • 40 g koude boter (in blokjes gesneden)
  • 50 g Parmezaanse kaas  

Nuggets

  • 250 g halloumi
  • 8 el panko
  • 3 el sesamzaad
  • 2 el nigellazaad
  • 100 g kikkererwtenmeel
  • plantaardige olie (arachide-, zonnebloem- of koolzaadolie)  

 

Bereiding

Verhit de bouillon totdat het bijna kookt. Verhit de boter in een grote pan met opstaande randen en fruit de sjalotten, knoflook en 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de rijst toe en bak een minuutje mee. Schenk een flinke scheut wijn in de pan. Blijf vanaf nu regelmatig roeren met een pollepel of pannenlikker. Voeg zodra de wijn is verdampt stapsgewijs scheutjes bouillon toe. Blijf regelmatig roeren en voeg als bijna al het vocht is verdwenen een nieuwe scheut bouillon toe. Voeg na 15 minuten de tuinerwten toe. Proef na nog eens 3 minuten of de rijst al dente (beetgaar) is. Op dat moment moet de risotto lekker smeuïg zijn, maar zeker niet te 'soepig'.

Zet het gas uit en voeg de stukjes koude boter toe. Roer de boter door de risotto zodat die romig wordt. Doe daarna hetzelfde met de Parmezaan. Breng de risotto op smaak met versgemalen (witte) peper en zout. Laat de risotto 10-15 minuten rusten met de deksel op de pan.

Meng voor de nuggets de panko, het sesamzaad en nigellazaad in een diep bord. Klop in een kom met een garde het kikkererwtenmeel en 160 milliliter koud water tot een papje. Geef het wat tijd, het duurt even voordat het meel al het water heeft opgenomen. De gewenste consistentie is als die van een losgeklopt ei.

Snijd de halloumi in kleine dobbelstenen en haal achtereenvolgens door het meelpapje en  de panko. Druk goed in de panko.

Verhit een flinke laag olie in een grote koekenpan. Bak de  gepaneerde halloumi alle zijden goudbruin op middelhoog vuur. Zorg ervoor dat de olie goed heet is zodat de paneerlaag gelijk dichtschroeit en de nuggets niet slap en vet worden. Maar laat de olie ook niet loeiheet worden, want dan brandt de paneerlaag aan en blijft de halloumi rubberig.

Laat de nuggets uitlekken op keukenpapier. Schep de risotto in diepe borden en verdeel de halloumi-nuggets erover. Garneer met fijn geraspte Parmezaanse kaas.

 

Eet smakelijk!

Meer lekkere recepten