Pasta
Daslookpesto
Maak eerst de pesto. Leg de daslookblaadjes in een vergiet en doe de waterkoker aan. Schenk het kokende water over de blaadjes om ze schoon te maken. Lek ze goed uit en dep ze droog met een schone theedoek. Meng de daslook met de andere ingrediënten en mix met het opzetbakje van de staafmixer tot een pesto. Breng op smaak met peper en zout. Schep de pesto in een grote, brede serveerkom.
Snijd de aspergetips verticaal doormidden en kook 1 minuut. Snijd de lasagnevellen in willekeurige ruiten of driehoeken. Hoe slordiger hoe beter. Deze pastasoort noemen ze maltagliati.
Kook de pasta in gezouten water 3-4 minuten al dente. Schep de pasta vanuit de pan in de kom met pesto. Er zal wat kookvocht bijzitten maar dat is juist goed. Hierdoor bindt de saus zich aan de pasta.
Voeg de parmezaanse kaas toe en meng alles door elkaar. Zo wordt de saus nog iets dikker.
Serveer de pasta op een bord met een kwart burrata per persoon.
Eet smakelijk!