Voor 4 personen
De biefstuk
De wok
Doe de sojasaus in een grote kom met de rijstwijn of de sherry, zout, de helft van de peper, twee theelepels sesamolie en de bloem. Mix dit goed en roer het vlees er dan door. Dek het af met plastic folie en zet het in de koelkast om het 1,5 uur te marineren.
Maak bimi schoon en blancheer het kort in een pan met kokend en zout water tot ze zacht zijn met een bite. Dompel de bimi na het koken meteen in koud water en laat daarna uitlekken.
Verhit een wok of koekenpan op hoog vuur tot deze heet is. Voeg de milde olijfolie toe en als het een beetje begint te walmen, doe dan de knoflook, gember en de overgebleven peper erbij. Roerbak dit een aantal seconden, voeg het vlees toe en roerbak tot het vlees dicht geschroeid en bruin is. Dan mag de geblancheerde bimi, chilipepers en vissaus in de pan. Giet er wat bouillon bij als nodig is.
Roerbak 3,5 minuten op hoog vuur of tot het vlees gebraden is en de bimi helemaal verwarmd is. Voeg de oestersaus en de overgebleven sesamolie toe en roerbak nog 2 minuten.
Serveer direct met wat rijst.
Eet smakelijk!