Aziatische biefstukpuntjes met rijst

London is terug en maakt meteen een knaller van een gerecht: gewokte Aziatische biefstuk puntjes met rijst!

Ingrediënten

Voor 4 personen    

De biefstuk

  • 400 g biefstuk of entrecote (gesneden in lange repen van 6 cm)
  • 3 el lichte sojasaus
  • 5 tl Shaoxing rijstwijn of droge sherry
  • 2 el sesamolie
  • 4,5 tl bloem
  • 1 tl zeezout (fijn)
  • Peper  

De wok

  • 400 g verse bimi
  • 1½ el milde olijfolie
  • 4 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • Verse gemberwortel van 3 cm (geschild en geraspt)
  • 1 el sesamolie
  • 2,5 tl zwarte peper
  • 2 kleine rode Thaise chilipepers (zaadlijsten verwijderd en fijngesneden)
  • 2 el Thaise vissaus
  • 5 el rundvleesbouillon
  • 3 el oestersaus  
  • Thaise rijst (om mee te serveren)  

 

Bereiding

Doe de sojasaus in een grote kom met de rijstwijn of de sherry, zout, de helft van de peper, twee theelepels sesamolie en de bloem. Mix dit goed en roer het vlees er dan door. Dek het af met plastic folie en zet het in de koelkast om het 1,5 uur te marineren.

Maak bimi schoon en blancheer het kort in een pan met kokend en zout water tot ze zacht zijn met een bite. Dompel de bimi na het koken meteen in koud water en laat daarna uitlekken.

Verhit een wok of koekenpan op hoog vuur tot deze heet is. Voeg de milde olijfolie toe en als het een beetje begint te walmen, doe dan de knoflook, gember en de overgebleven peper erbij. Roerbak dit een aantal seconden, voeg het vlees toe en roerbak tot het vlees dicht geschroeid en bruin is. Dan mag de geblancheerde bimi, chilipepers en vissaus in de pan. Giet er wat bouillon bij als nodig is.

Roerbak 3,5 minuten op hoog vuur of tot het vlees gebraden is en de bimi helemaal verwarmd is. Voeg de oestersaus en de overgebleven sesamolie toe en roerbak nog 2 minuten.  

Serveer direct met wat rijst.

Eet smakelijk!

Meer lekkere recepten