voor 4 personen
Optioneel
Volkoren croutons
Verwijder uiteindes van de asperges en schil van boven naar beneden, maar dat hoeft niet. Snijd de asperges in stukjes. Houd de koppen apart. Schil aardappels en snijd in stukken. Snijd de sjalotjes in halve ringen. Hak knoflook fijn.
Verwarm een scheutje milde olijfolie in een hoge pan. Doe sjalotten in de pan de bak tot ze glazig zien, dan mag de knoflook erbij en bak dat samen met de sjalotten nog 1 minuut mee. Voeg de asperges en de aardappel toe en bak even mee. Blus af met een scheut witte wijn.
Giet de bouillon in de pan en breng aan de kook. Kook tot de aardappels gaar zijn. Pureer de soep met een staafmixer.
Voeg slagroom toe en mix goed door de soep. Daarna mogen de aspergekopjes erbij. Kook deze 3/4 minuten mee op laag vuur.
Serveer de romige aspergesoep met gerookte zalm en eventueel croutons als topping.
Garneer met platte peterselie en de fijngesneden bieslook.
Eet smakelijk!