Eggs Rothko
voor 2 personen
Broodsoldaatjes
Eggs Rothko
Verwijder zaadjes van de rode peper en groene peper en snijd de peper fijn.
Voeg de gesneden peper en paprikapoeder toe aan de boter. Breng op smaak met zout en verse gemalen peper, mocht je dat hebben. Mix het totdat de kruiden door de boter is gemengd.
Neem het meergranenbrood en snijd een plak van ongeveer 2,5 centimeter dik.
Maak een gat in het midden van het brood van ongeveer 4 tot 5 cm. Doe dit met uitstekers of een kopje.
Smeer het brood aan beide kanten in met de boter.
Bak het een kant van brood 3 tot 4 minuten lang op middelhoog vuur.
Draai het brood om en breek een ei in het gat van het brood. Bak vervolgens nog eens 3 minuten.
Neem de oude kaas en bedek het brood ermee. Bak nog 2 minuten met de deksel op de pan, zodat de kaas smelt.
Hou in de gaten dat het broodje niet verbrand.
Serveer direct en garneer met de bieslook en dille.
Broodsoldaatjes
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd het brood en de brioche verticaal in repen. Leg de repen op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met flink wat olijfolie. Zorg dat alle broodsoldaatjes aan alle kanten zijn bedekt met olie.
De brioche broodsoldaatjes kun je laten liggen.
Verdeel de za’atar op een plat bordje en wentel 1/3 van de normale broodsoldaatjes hier doorheen.
Leg ook de geraspte kaas op een plat bordje en de pompoen en zonnebloempitten met wat grof zeezout op een ander bordje.
Wentel het andere deel door de geraspte kaas en het overgebleven deel broodsoldaatjes door de pitten.
Verdeel alles op een bakplaat en bak de broodsoldaatjes in 10 minuten krokant. Kook intussen de eieren 6 minuten. Blancheer de groene aspergetips.
Serveer het ei in een eierdopje met wat van het brood, brioche en de groene aspergetips. Snijd de bovenkant van het ei eraf en dip de broodsoldaatjes en asperges in het ei.
Eet smakelijk!