De andijviestamppot van Paul en Kas de Leeuw!

Wat een feest was het in de Koffietijdkeuken. Er stonden namelijk niet één, niet twee maar wel drie mensen in de keuken. Niemand minder dan Paul de Leeuw en zijn zoon Kas! Samen met London koken ze uit het nieuwe kookboek dat ze samen schreven: 'Moeten, mogen en uitsloven'!

Ingrediënten

  • 2 kilo kruimige aardappels, geschild en in grove stukken
  • 150 gram boter
  • 200 ml halfvolle melk
  • 1 kg rauwe andijvie, fijngesneden
  • geraspte nootmuskaat, naar smaak
  • 20 kwarteleitjes
  • 100 ml slagroom
  • 2 el mosterd

Extra benodigdheden

  • pureestamper  

 

Bereiding

Verhit een ruime pan goed gezouten water op middelhoog vuur en breng aan de kook. Kook de aardappels in ongeveer 20 minuten gaar, de punt van een mes moet er makkelijk doorheen glijden. Giet, af en laat de aardappels nog 30 seconden op middelhoog vuur droogkoken in de pan.

Doe 125 gram boter met de melk in een sauspan en laat de boter volledig smelten. Houd op laag vuur warm. Stamp de aardappels tot puree en voeg scheut voor scheut wat botermelk toe. Niet alles tegelijk, maar maak voorzichtig op smaak. Anders kan het te soeperig worden.

Meng de andijvie erdoorheen en maak de stamppot af met wat nootmuskaat. Houd warm onder een deksel.

Kook de kwarteleitjes 1 minuut in een pan kokend water. Giet af en laat ze schrikken in koud water. Na 5 minuten kun je ze makkelijk pellen en voorzichtig door de stamppot lepelen.

Kook in een pannetje de slagroom tot de helft in en voeg de mosterd en de laatste boter toe. Klop er een saus van en serveer die bij de andijviestamppot met kwarteleitjes.

Eet smakelijk!

Koop hier Paul's kookboek