Koningsdaginspiratie: oranje gevulde paprika

Het is bijna Koningsdag! Wat moet je nou gaan maken na al het eten van al die tompouces? London heeft het perfecte recept!

Ingrediënten

voor 4 personen

  • 2 oranje paprika’s of puntpaprika’s
  • 60 g panko
  • 4 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 3,5 el kappertjes (fijngehakt)
  • 4 el zwarte olijven (zonder pit en fijngesneden)
  • bakje cherrytomaten (in kleine partjes)
  • 1/2 bosje platte peterselie (fijngehakt)
  • 115 ml milde olijfolie 1 courgettes (in blokjes)
  • 3 stengels bospeen (fijne blokjes in blokjes)
  • 1 rode ui (in kwarten)
  • 400 g krieltjes
  • 2,5 eetlepels appelazijn
  • 1 el dijon mosterd
  • 1 tl sambal
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200ºC. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Meng broodkruim, de helft van de knoflook, kappertjes, olijven, tomaten, peterselie en de helft van de olijfolie. Vul de paprika’s hiermee en leg op een bakplaat.

Meng de courgette, wortel, rode ui, krieltjes, de rest van de knoflook en overige olijfolie in een ovenschaal. Zet de ovenschaal en bakplaat met paprika’s in de oven en rooster in circa 30 minuten gaar en goudbruin.

Schep de groenten in de ovenschaal halverwege de baktijd om. Voeg zodra de geroosterde groenten klaar zijn de azijn en mosterd toe en schep om.

Serveer direct met de gevulde paprika’s je kunt ook er voor kiezen om wat van de krieltjes mix ook in de vulling te gebruiken.

Tip! Rasp wat oude kaas over de paprika’s en maak af met wat limoensap en rasp.

Eet smakelijk!

Meer lekkere recepten