Smoothiebowl

London begint de week helemaal healthy! Deze smoothiebowl is super hip, maar ook super lekker!

Ingrediënten

De smoothiebowl

  • 2 bevroren bananen 
  • 130 g bevroren frambozen
  • Rasp en sap van 1/2 sinaasappel
  • Rasp en sap van een halve limoen
  • 3 el Grieks yoghurt
  • 4 el Activia yoghurt aardbei
  • 2  Medjool-dadels (zonder pit) of 2 el honing
  • 40 g cashewnoten (ongezouten)
  • 1/2 tl kaneel
  • 5 stuks verse muntblaadjes

Toppings

  • frambozenjam
  • frambozen
  • muntbladeren
  • verkruimelde, gehakte pure chocolade
  • geraspte kokos
  • gepofte quinoa

Bereiding

Schil de bananen en snijd ze in plakjes. Leg ze de dag van tevoren in een zakje in de vriezer. was en droog de bessen als je verse bessen gebruikt. Voeg alle ingrediënten toe aan een blender. Gebruik minder yoghurt voor een dikkere smoothie, of meer voor een dunnere consistentie.

Blend 45 seconden tot je een gladde en romige massa hebt. Giet in een kom en serveer koud. Voeg toppings toe en wees daar lekker vrij in en geniet.

Eet smakelijk!

Eet je buik gezond

In deze Koffietijd workshop leer je alles over gezonde darmen en je spijsvertering. Wist je namelijk dat meer dan de helft van de Nederlanders last heeft van darmklachten? Grootste boosdoener? Ons voedingspatroon. Dinsdagavond 10 mei om 19:30 uur duiken London Loy en Hetty Crèvecoeur samen de keuken in om lekkere recepten te maken voor een gezonde buik.

Doe mee!