Eten & Drinken

Waterkersstamppot met venkelworst

Stamppot saai? Absoluut niet! Zeker niet als London het maakt. Probeer deze waterkersstamppot thuis!

Ingrediënten

voor 4 personen

  • 1¼ kg aardappels kruimig (geschild en in stukken)
  • 2 el milde olijfolie
  • 4 venkelworsten brandt & Levie
  • 2,5 tl venkelzaad
  • 60 ml droge witte wijn
  • 125 ml runderfond
  • 220 g crème fraîche
  • 320 g waterkers (harde steeltjes grof snijden)
  • 2 kleine rode uien (gesnipperd)
  • zout en zwarte peper

Bereiding

Kook de aardappels in water met wat zout, afgedekt in 18-22 minuten gaar.

Verhit in een koekenpan met milde olijfolie. Bak de worsten in 12 minuten goudbruin bruin en uiteraard gaar.

Neem de worsten uit de pan en houd ze onder een deksel warm. Bak het venkelzaad 1 minuut in het bakvet. Schenk de wijn in de pan en roer de aanbaksels met een houten spatel los. Voeg fond toe en laat tot de helft inkoken, zo maak je een heerlijke jus.

Roer 1 eetlepel crème fraîche door de jus en breng op smaak met zout en peper. Leg de worsten terug in de pan en houd op laag vuur warm. Giet de aardappels af en bewaar wat kookvocht.

Stamp de aardappel met de rest van de crème fraiche en een flinke scheut kookvocht tot een smeuïge stamppot.

Doe er de waterkers, ui en zout en zwarte peper naar smaak erdoor heen.
Verdeel de stamppot over 4 borden. Leg er een kalfsbraadworst op en schep de roomjus erover.

Eet lekker!