Kabeljauw met een krokant kruidenkorstje

Vergeet vrijdag visdag, we beginnen de week al gewoon met een lekker stuk vis. Dit keer kabeljauw met een krokante kruidenkorst en geroosterde groente.

Ingrediënten

voor 2 personen

De kabeljauw

  • 330 g kabeljauw
  • 25 g parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 el rasp van citroenschil
  • sap van een halve citroen
  • 1 el olijfolie
  • handje platte peterselie, fijn gehakt
  • 2 teen knoflook, fijn gehakt
  • 40 g havermout, gemalen
  • 25 g panko

De geroosterde groenten

  • 1 grote wortel
  • 2 sjalotten
  • 1 grote aardappel
  • 1 grote zoete aardappel
  • 1 pastinaken
  • 4 teentjes knoflook, ongepeld
  • 4 el extra vergine olijfolie
  • 2,5 el balsamico azijn
  • 1, 5 el verse rozemarijn, fijngehakt
  • 1,5 el verse tijm, fijngehakt
  • zout en peper naar smaak

Bereiding

De kabeljauw

Verwarm de oven voor op 175ºC. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Leg de kabeljauw in de ovenschaal. Voor de knapperige korst meng je alle overige ingrediënten met elkaar in een kom. Verdeel het mengsel over de kabeljauw en plaats ongeveer 15 a 20 minuten in de oven, afhankelijk van de dikte.  

Maak een bedje van geroosterde groenten op een bord en leg de vis erop. 

 

De geroosterde groenten    

Verwarm de oven voor op 200-210 graden. Rasp en snijd alle groenten. Meng in een grote kom alle ingrediënten en verspreid ze op een bakplaat. Rooster 45 a 50 minuten tot een uur, tot de groenten volledig gaar en goudbruin zijn.  

Schud ze elke 20 minuten goed om en pas op dat ze niet verbranden.

 

Serveer met de kabeljauw.

Eet smakelijk!

Meer lekkere recepten