Fattoush salade

Het zonnige weer komt eraan en met deze salade ben jij er helemaal klaar voor!

Ingrediënten

voor 4 personen

  • 1 komkommer
  • 2 roma tomaten
  • 1 rode ui
  • half bosje platte peterselie
  • 5 takjes verse muntblaadjes
  • 3 pita’s
  • 2 el extra vierge olijfolie 
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 limoem (rasp en sap naar smaak)
  • 1 tl sumak 
  • 2 teen knoflook
  • zwarte peper en zout naar smaak
  • olie om in te bakken (koolzaadolie)
  • 1 bakje Spicy Mango Hoemoes van Maza

Bereiding

Snijd de komkommer en tomaat in grove stukken en de rode ui in halve maantjes. Doe dit bij elkaar in een grote kom of schaal. Zet dit even apart.

Maak in een aparte kom de dressing van 2 eetlepels olijfolie, citroensap, balsamicoazijn, sumak en een teen geraspte knoflook. Breng op smaak met zout en peper.

De dressing hoort vrij zuur te smaken. Vind je het te zuur? Voeg dan nog wat balsamicoazijn toe. Niet zuur genoeg? Voeg dan meer limoensap toe. Zet de dressing even apart.

Snijd of knip de pitabroodjes open zodat je 6 dunne rondjes hebt. Hoe dunner het brood, hoe krokanter je chips wordt. Bak de pitachips krokant (in oven of in olie).

Hak als laatste de verse kruiden fijn en meng deze door de salade. Schep de dressing erover en meng alles goed door elkaar. Net voor het serveren bestrooi je de salade met de pitachips, zo blijven ze lekker krokant. Dip de pitachips in de Spicy Mango Hoemoes en geniet!


Tip! Voor extra vulling kun je baby gem mee mixen in de salade.


Eet smakelijk!

Meer lekkere recepten