voor 2 personen
Toppings
Optioneel
Snijd de zalmfilet in blokjes. Als je van pittig houdt, meng dan een theelepen chili oil door de zalmblokjes.
Halveer en pel de rode ui, snijd in dunne reepjes. Meng met de citroensap en laat even marineren.
Halveer de komkommer over de lengte en snijd in dunne, schuine plakken.
Halveer de avocado en verwijder de pit. Pel de schil voorzichtig van het vruchtvlees. Snijd de avocado in dunne plakjes en waaier deze voorzichtig uit tot ze een lange streng vormen. Rol de streng voorzichtig op tot een roos.
Verwarm de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat iets afkoelen en verdeel over twee ruime kommen.
Beleg de rijst met groepjes van de zalm, rode ui, komkommer, edamamé boontjes, maiskorrels en paarse kiemen, plaats als laatste de avocadoroos op het gerecht.
Zigzag de roasted sesame dressing over de bowl.
Maak de bowl af met de ginger slice, crispy nori topping en zwart sesamzaad.
Eet smakelijk!
Tip! Maak zelf je crispy nori door een norivel 20 seconden in de broodrooster te doen. En maak dit gerecht kids’ proof door de zalm te vervangen door fijngesneden surimisticks met wat mayonaise.