Frisse pastasalade

Handig voor naar het park, als je naar vrienden gaat of gewoon lekker thuis. Deze frisse pastasalade zal je niet teleurstellen. Even smakelijk als dat -ie kleurrijk is!

Ingrediënten

2 a 3 personen  

  • 160 g farfalle
  • 1 kleine courgette
  • 1 gele paprika
  • 1/2 rode ui
  • 150 g mini mozzarella bolletjes
  • 70 g rucola of waterkers, mixen mag ook
  • 8 cherrytomaatjes
  • milde olijfolie

 

Dressing

  • 4 el m extra vergine olijfolie
  • 1 el natuurazijn
  • 1 tl honing
  • Scheutje limoensap
  • Zwarte peper en zout  

 

Optioneel

Knoflook croutons    

Bereiding

Breng een pan met water aan de kook, pasta mag je al dente af koken, check de tijd op de verpakking. Snijd de courgette en paprika in blokjes. Smeer de groenten in met wat olijfolie en grill ze in de grillpan. Maak ondertussen de rode ui schoon maken en snijd in dunne halve ringen.

Maak de dressing door de ingrediënten toe te voegen in een kom en alles goed te mixen. Giet de pasta af als hij klaar is en spoel af met koud water. Snijd de cherrytomaatjes door de helft en meng ze samen met de pasta, rode ui, gegrilde groenten, mozzarella, rucola en/of waterkers en de dressing door elkaar. Verdeel over 2 borden.  

Tip! Lekker met knoflook croutons

Eet smakelijk!