De sigara böreği van Karsu

Zangeres en TV-chef Karsu Dönmez verruilt de 24Kitchen keuken en duikt samen met London de Koffietijdkeuken in.

Ingrediënten

Voor de sigara böregi 

  • deegbladeren in de vorm van een driehoek (te koop bij de Turkse supermarkt)
  • blok Turkse witte kaas (of feta)
  • bosje dille en/of peterselie (fijngesneden)
  • arachide bakolie
  • pulbiber  

Voor de sumak-salade

  • 3 rode uien
  • 1 bos bladpeterselie
  • 1 snufje zout
  • 1 el sumak
  • 1 tl pul biber (chilivlokken)  

 

Bereiding

de sigara böregi 

Snijd de peterselie en/of dille heel fijn. Doe dat in een kom en meng dit met de witte kaas en pulbiber.

Leg een deel van de deegdriehoekjes op een plank. Leg een kommetje water naast de plank. 

Pak nu een eetlepel kaasinhoud, verdeel dit horizontaal over het breedste gedeelte van de driehoekjes. Sla nu de zijkanten om, dan het breedste gedeelte eroverheen, alsof je sigaretten rolt. Maak het eindstukje even nat in het kommetje. En maak zoveel rolletjes totdat de kaas op is. Doe wat olie in een koekenpan en bak de rolletjes nu aan beide kanten goudbruin gaar.  

De sumak-salade

Snijd de rode uien in dunne ringen. Hak de peterselie fijn. Meng in een kom de rode ui met een snuf zout en de sumak. Voeg vervolgens de peterselie en pul biber toe. Meng alles goed door elkaar en bewaar in de koelkast.

Serveer de sigara böregi met de sumak-salade of vries ze in.

Eet smakelijk!

Meer lekkere recepten