Voor de zwarte knoflook boter
Voor de ciabatta met ribeye
Voor de zwarte knoflook mayo
De ciabatta met ribeye
Snipper ui fijn. Verwarm een koekenpan en smelt hierin 1 eetlepel boter. Bak hierin op zacht vuur de ui met zout en versgemalen zwarte peper, tot de ui zacht is, ongeveer 12 minuten.
Verwarm de cheddar met de room op zacht vuur in een pannetje totdat het vloeibaar is. Bak kort de ribeye in klontje boter en 1 eetlepel olie.
Smeer de broodjes in met zwarte knoflook mayonaise en de gesmolten cheddar, doe de zachte ui erop en maak af met de gebakken ribeye.
De zwarteknoflook mayonaise
Mix 1 ei. Voeg hier vervolgens de fijn geperste zwarte knoflook en limoenrasp aan toe. Mix het geheel totdat het goed gemengd is. Voeg nu langzaam de olie toe en blijf goed mixen tot het een stevig mengsel wordt. Geef niet te snel op, het gaat je echt lukken!
Breng als laatst de saus op smaak met zout en peper en verdeel nog wat citroenrasp eroverheen.
De zwarteknoflook boter
Pel de tenen knoflook en snijd in stukken. Doe deze samen met de zacht geworden boter in een bakje van de staafmixer. Pureer zo fijn mogelijk. Verdeel de boter in het midden van een vel bakpapier en rol deze zo strak mogelijk op.
Draai de uiteinden in tegengestelde richting en laat minimaal een uur opstijven in de koelkast. Lekker voor bij de barbecue op brood, maar ook om te laten smelten op groenten, vlees of vis.
Eet smakelijk!