Miljuschka's kokosceviche

We beginnen de week met niemand minder dan Miljuscka Witzenhausen die bij ons in de Koffietijdkeuken staat. Samen met London maakt ze deze frisse kokosceviche. Het perfecte gerecht om je tafelgasten mee te verassen!

Ingrediënten

voor 4 personen

  • 4 biologische limoenen
  • 1 biologische sinaasappel
  • 200 ml kokosmelk
  • stukje gember van 2 cm
  • ½ teen knoflook
  • 1 rode peper
  • 300 g kabeljauwhaas (supervers)
  • 1 rode ui
  • 4 ijsblokjes
  • 4 (groene) tomaten
  • 2 kropjes baby romaine
  • 2 eetrijpe avocado’s
  • 15 g verse koriander

 

Bereiding

Boen 1 limoen schoon, rasp de groene schil. Pers alle limoenen uit. Boen de
sinaasappel schoon, rasp de helft van de oranje schil (wat grover) en pers de vrucht uit.

Meng al het citrussap , limoenrasp en de kokosmelk in een ruime kom. Rasp de
gember en de knoflook erboven. Halveer de rode peper in de lengte en verwijder de
zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn en voeg de helft toe. Snijd de vis in plakjes van ca. 1 cm
en leg ze in de kom. Laat ze ca. 15 minuten marineren. Breng op smaak met een beetje zout.

Snijd intussen de ui in smalle partjes en leg ze 5 minuten in water met de ijsblokjes
(daardoor wordt de smaak milder). Snijd de tomaten in partjes. Snijd de kropjes baby
romaine in de lengte in reepjes. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en snijd het
vruchtvlees in plakjes. Hak de koriander grof.

Meng alle groenten, koriander en de vis voorzichtig door elkaar en bestrooi eventueel
met de rest van rode peper.


Tip! serveer deze salade met totopos (blauwe) maistortillachips, voor een extra
crunch.

Meer lekkere recepten