voor 4 tot 6 personen
Frisse mango-dip
Optioneel
Meng in een kom het gist, suiker en water tot gist is opgelost. Laat staan totdat er belletjes ontstaan. Roer dan de olijfolie, yoghurt en ei door het gistmengsel.
Pak er een grote kom en doe daarin 128 gram bloem met het zout. Mix het totdat het goed gemengd is. Voeg de natte ingrediënten toe aan de bloem en meng met een lepel. Haal het deeg uit de kom en leg het op een met bloem bestoven aanrechtblad. Voeg nu steeds een beetje extra bloem toe, terwijl je het deeg kneedt, zo’n 3 minuten lang. Het zou kunnen dat je niet alle bloem opgebruikt. Je wil een glad deeg dat niet plakt, teveel bloem maakt het deeg taai. Dus voeg niet alles in één keer toe. Maak een bol van het deeg, leg het terug in de kom en dek het af met huishoudfolie. Zet het op een warme plek en laat een 1 uur rijzen.
Verdeel het deeg daarna in 8 stukken. Bestuif je aanrechtblad met wat bloem en rol elk stukje deeg met een deegroller uit tot naan. Verhit een koekenpan met een dikke bodem op medium vuur. Een gietijzeren is erg geschikt voor het bakken, maar je kunt ook zeker een andere koekenpan gebruiken. Bak de broden één voor één aan beide kanten in de hete pan. Zodra er luchtbellen ontstaan, kun je de naan omdraaien.
Bestrijk het naanbrood voor het serveren met wat gesmolten gepofte knoflookboter en bestrooi met fijngehakte koriander of peterselie.
Mix voor de dip 250 g Hüttenkäse met de mango, chilipeper, honing, zout en verse kruiden door elkaar.
Eet smakelijk!