De noedels met hondsdraf van Yvette van Boven

Yvette van Boven trekt voor haar nieuwe boek 'Van Boven in het Wild' de bossen in. Met haar gevonden aanwinsten maakt ze de lekkerste gerechten. Samen met London maakt ze deze koude noedels met hondsdraf en sesam.

Ingrediënten

voor 4 personen  

  • 270 gram sobanoedels
  • Bosje (ca. 350 gram) groene asperges, in drieën
  • 2 eetl. witte tahin
  • 2 eetl. lichte sojasaus, plus extra 2
  • 5 gram gember, geschild en
  • geraspt 1 teen knoflook, gepeld
  • 1 eetl. Honing
  • 3 eetl. sesamzaad, kort geroosterd in een droge koekenpan
  • snuf chilivlokken, naar smaak
  • 2-3 eetl. sesamolie
  • Flinke handvol (ca. 50-60 gram) hondsdrafblaadjes en bloemetjes, gewassen    

kan ook met

  • daslook
  • paarse dovenetel
  • duizendblad klaver
  • Oost-Indische kers
  • Weegbree    

 

Bereiding

Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten water, vis ze uit het water (bewaar het kookvocht!) en spoel ze daarna goed af onder koud stromend water. Laat ze uitlekken. Kook de asperges in het nog hete vocht in 3 tot 4 minuten net beetgaar. Giet af en spoel ook goed koud onder stromend water.

Pureer de tahin met de sojasaus, gember, knoflook, honing, driekwart van de hondsdraf, de helft van het sesamzaad en een scheutje water tot een gladde dressing. Schep de noedels in een grote kom en meng de dressing erdoorheen. 

Schep de asperges erdoor. Proef en breng zo nodig extra op smaak met sojasaus en chilivlokken. Bestrooi met de rest van de hondsdrafblaadjes, het laatste sesamzaad en de bloemen. Besprenkel met de sesamolie.

Eet smakelijk!

Meer over 'Van Boven in het Wild'